FAQ

1. Moet ik ingeschreven staan bij Fontys Techniek en Logistiek voordat ik mijzelf kan aanmelden?

Ja, de introductieweek is speciaal bedoeld voor techniek studenten van FHTenL. Zorg dus dat je ingeschreven staat bij één van de vier techniekstudies (Informatica, Industrieel Product Ontwerpen, Werktuigbouwkunde of Mechatronica).

2. Hoe moet ik de introductieweek betalen?

Na aanmelding voor de introductieweek ontvang je een email over hoe te betalen. Dit kan via een overschrijving of via iDeal. Zorg ervoor dat het totale bedrag onder vermelding van de juiste informatie is overgemaakt twee weken voordat de introductieweek begint.

3. Kan ik later komen?

Het is de bedoeling dat iedereen zich op maandag 21 augustus om 10:00 uur meldt op Fontys Hogeschool Venlo. Is dit in een uitzonderlijk geval niet mogelijk neem dan even contact op met

4. Ik kan er helaas niet het gehele intro bij zijn, kan ik eerder weg?

Het is de bedoeling dat iedereen die zich aanmeldt de hele week meegaat. Niet alleen organisatorisch gezien, maar ook omdat je natuurlijk niets wilt missen. Mocht dit desondanks niet lukken, neem dan vooraf even contact op met om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

5. Waar moet ik mijzelf melden tijdens de introductieweek zelf?

Op maandag 21 augustus wordt iedereen om 10:00 uur verwacht bij de hoofdingang van de campus van Fontys Venlo

6. Ik heb een bepaalde allergie of ziekte, kan ik toch mee op intro?

We proberen de introductieweek voor iedereen toegankelijk te maken, twijfel je hier vanwege bepaalde omstandigheden toch over, neem dan even contact op met . Vermeld daarom bij aanmelding in het vak ‘Diseases‘ welke allergie of ziekte je hebt. Wij zijn graag op de hoogte van extreme gevallen waar rekening mee gehouden dient te worden.

7. Is de introductieweek een ontgroening?

Behalve dat het bij de wet verboden is, is het niet onze bedoeling de introductieweek op een ontgroening te doen lijken. Uiteraard is er wel de kans dat je vies wordt, maar verplicht coma-zuipen, stronthappen en andere inhumane zaken zitten absoluut niet in ons programma.

8. Hoe kan ik mezelf aanmelden voor de introductieweek?

Aanmelden kan via deze site. Je ontvangt meteen een bevestiging van je aanmelding. Heb je deze bevestiging niet gekregen, neem dan even contact op met

9. Wat moet ik allemaal meenemen?

Dit vind je op onze site onder het tabblad “Mee te nemen”.

10. Tot wanneer kan ik mijzelf aanmelden voor de introductieweek?

Aanmelden kan tot 19-08-2017. Wij hebben maar een beperkt aantal plaatsen, vol is vol! Wil je meegaan, wacht dan niet te lang met aanmelden!

11. Ik ben bang dat ik niet de gehele tijd bereikbaar ben via telefoon, maar in geval van nood wil ik toch zeker weten dat mijn ouders mij kunnen bereiken?

Op de locatie zijn er mogelijkheden om je telefoon op te laden, mocht je zelf echter niet bereikbaar zijn zijn we altijd te bereiken via +31 6 39 498 74 54, +31 6 21 42 56 13 (Nederlands) of +49 178 25 67 896 (Duits).

12. Dure spullen die ik meeneem op introductie, zijn deze verzekerd?

Alle spullen worden meegenomen op eigen risico, dit is dus afhankelijk van je eigen verzekeringen.

13. Ik kom met de auto, staat deze wel veilig?

We verzamelen bij Fontys Campus in Venlo. Alle auto’s zullen hier binnen de campuspoorten achterblijven. ’s Avonds zijn de poorten gesloten.

14. Hoe kom ik op de locatie?

We verzamelen bij Fontys. Vanaf hier neemt het introductieteam het vervoer over. Fontys is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken.

15. Hoe kom ik op de Fontys Campus met ov?

Vanuit het (trein)station Venlo neem je een van de buslijnen (66, 77 of 370) stap dan uit bij de bushalte ‘Ziekenhuis VieCuri, Venlo’ deze halte is tegenover de Fontys campus Venlo.

16. Is er mogelijkheid om te pinnen of sigaretten te halen?

Er zal geen mogelijkheid zijn om tijdens het verblijf te pinnen of sigaretten te halen. Dus denk eraan dat, als je wat wilt drinken, je voldoende geld meeneemt. Voor mensen die roken: neem voldoende pakjes mee!